PDA

View Full Version : Hi new to the scooby bug, need some help please



jamin660
05-26-2010, 05:15 PM
Hi i have just bought a 1996 impreza turbo

love the car, i have just looked under the bonnet and noticed a belt is missing, the belt goes behind the altinator belt to some unit on the right of the alternator, does anyone know what this is for?
Many thanks

Subie77
05-26-2010, 05:29 PM
Whats up what type do you have

jamin660
05-26-2010, 05:32 PM
Hi, car seems to drive fine, theres a slight grinding noise when i release the accelarator in first and second, and noticed this belt is missing, next to the altonator?
the cars a 2000 turbo
many thanks

Subie77
05-26-2010, 05:42 PM
so its a impreza or a legacy

jamin660
05-26-2010, 05:58 PM
impreza mate

Subie77
05-26-2010, 06:14 PM
ok the grinding noise is probably a worn gears or linkage problam the belt next to the alternator usally is the power steering or the ac system belts

jamin660
05-26-2010, 06:22 PM
cheers for that buddy strange the aircon seems to blow fine,

Subie77
05-26-2010, 06:23 PM
power steering ok

jamin660
05-26-2010, 06:27 PM
yea power steerings fine

jamin660
05-26-2010, 06:30 PM
the unit has a pipe coming out of it with the letter H on a air valve, it does look like a aircon unit now thinking of it.

Subie77
05-26-2010, 06:30 PM
the probably used one belt then and then just spidered it through

jamin660
05-26-2010, 06:35 PM
got ya, there is deffently no belt to the unit i can see where it goes, maybe it is the aircon i havnt checked it well
many thanks

Subie77
05-26-2010, 06:50 PM
Yea no problem